Välkommen

till Teknik för Avancerade Datorspel!

(Egentligen borde den heta Avancerad Teknik för Datorspel. Förslag om ändring har gjorts men gick tyvärr inte igenom för en namnändring är en “ny kurs".)

Detta är inte en kurs om att göra ett spel. Det är en kurs om att lära sig viktiga tekniker för att kunna göra avancerade spel. Detta innefattar avancerad datorgrafik (påbyggnad på TSBK07), animation, fysik, spel-AI med mera.

Kursen följer samma modell som TSBK07, med föreläsningar och labbar i kursens första halva, och projektarbete i den andra, där projekten inte ges med givna specar utan du diskuterar med kursledaren för att hitta ett kursrelevant problem som du vill gå djupare i. De bästa projekten bör basera sig på aktuell forskning på området.

Nyheter:

2021-09-22: Ett fel hittat i labb 1b. Tyvärr såg jag det inte i testen innan kursen. Ny version uppladdad.

2021-09-16: Jag har sett till att få upp videona snabbare, för att underlätta er möjlighet att studera innan duggorna. Jag klarade inte av det innan labb 1, vilket kan ha varit till er nackdel, men har lyckats vara mer pang-på inför labb 2. Vad det än berodde på så har duggaresultaten generellt blivit bättre.

2021-09-09: Det gick aningen bättre med videona än jag sade, tvåan kom upp igår kväll. Trean och fyran är klara idag. Beklagar att de inte kom upp tidigare men det tar en stund att preparera dem.

2021-09-08: Nuvarande version av labbmaterialet har inte den nya Windows-lösningen i fungerande form. Jag har dock en fungerande som jag har skickat till ett par kursdeltagare. Jag vill helst synka den innan jag lägger upp den som officiell men det är på gång.

2021-09-08: Videos från föreläsning 2 och 3 är på gång men det ser inte ut som om jag kan ladda upp dem i kväll.

2021-09-02: Alla labbar uppdaterade.

2021-09-01: Information om distanslabbar.

2021-08-27: Schemaläggningen justeras. Vi kör de flesta labbarna på plats (vilket är viktigt för duggorna) men ett par på distans, inklusive labb 0. Uppdaterar kurssidan med aktuella datum.

2021-07-27: Årets kurs närmar sig! Inga större ändringar planeras i år.

Denna sida underhålls av Ingemar Ragnemalm.